Δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου: Ανταλλαγή «πυρών» για ζημιές από τη θεομηνία του χειμώνα

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-06-21 10:31:45
Δημοτικό συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου: Ανταλλαγή «πυρών» για ζημιές από τη θεομηνία του χειμώνα

Από την αποχώρηση της μείζονος αντιπολίτευσης σημαδεύτηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς-Μουρεσίου η οποία μεταξύ άλλων κατήγγειλε ανεπάρκεια και ανευθυνότητα στη Δημοτική Αρχή για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του περασμένου χειμώνα.
Συγκεκριμένα λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης και τη συζήτηση θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης η μείζονα αντιπολίτευση αποχώρησε σε μια κίνηση που δεν έχει συνηθίσει.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Σαμαρά ανέφερε πως «Σύσσωμη η δημοτική ομάδα της παράταξης Αυτοδιοικητική Συνεργασία αποχώρησε από τη συνεδρίαση με έντονες διαμαρτυρίες καταγγέλλοντας την ομάδα που διοικεί τον Δήμο για ανεπάρκεια, και ανευθυνότητα. Η κατάσταση στην ύδρευση των κοινοτήτων και οικισμών του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου είναι τραγική . Το δίκτυο της ύδρευσης νοσεί παντού σε όλο τον Δήμο και αναρωτιέμαι πώς θα βγει η καλοκαιρινή τουριστική σεζόν με τις μεγάλες διακοπές νερού σε καθημερινή βάση. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην άρδευση.

Η καλλιεργητική περίοδος βρίσκεται στο μέσον της και οι ανάγκες σε νερό είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η Δημοτική Αρχή και σε αυτό τον τομέα αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων».
Ακόμη τόνισε πως «απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν οι δημότες να αποζημιωθούν για τις κατεστραμμένες από την πλημμύρα οικίες τους ήταν η κατάθεση από τον Δήμο γεωλογικής μελέτης για να γίνει καθορισμός της περιοχής μας ως πληγείσα ή επαπειλούμενης από κατολισθητικά φαινόμενα.
Ο Δήμος δεν έχει καταθέσει τέτοια μελέτη ως όφειλε εδώ και πέντε μήνες με συνέπεια όλες οι αποζημιώσεις και οι αποκαταστάσεις οικιών και περιουσιών να βρίσκονται στον αέρα με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής».
Επειδή ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης απουσίαζε, δημαρχεύων στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ζαγοράς κ. Απόστολος Κοντογιώργος.
Ο ίδιος επισήμανε πως «πως η αντιπολίτευση αντί να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο και να σκύψει πάνω στα προβλήματα του τόπου, επιλέγει να λαϊκίσει και να δημαγωγήσει, αν και γνωρίζει, πόσο δύσκολες είναι οι καταστάσεις».

Ο ίδιος τόνισε πως «ως δημαρχεύων της συνεδρίασης παρουσίασα κάποια στοιχεία για τις ζημιές. Στον Δήμο έχουν εγκριθεί 1.150.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες του περασμένου χειμώνα. Από αυτά τα χρήματα έχουν συμβασιοποιηθεί γύρω στο 1.000.000 ευρώ και έχουν έρθει στο ταμείο του Δήμου 40.000 ευρώ. Τα χρήματα είναι λίγα που ήρθαν, όμως το γεγονός ότι έχουν συμβασιοποιηθεί τόσο πολλά ποσά, σημαίνει ότι τα έργα θα γίνουν και τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα. Επίσης από το 1.150.000 ευρώ τα 500.000 ευρώ προορίζονται για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς στον παραλιακό δρόμο του Αη-Γιάννη. Μάλιστα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η κ. Μαρία Σαμαρά κατηγόρησε ότι δεν γίνεται δουλειά στις υπηρεσίες. Της απαντούμε πως όσες συμβάσεις έγιναν στη δική της θητεία που ήταν 3,5 χρόνια έχουν γίνει σε εμάς μέσα ένα τρίμηνο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν άμεσα οι συμβάσεις από το υπουργείο Υποδομών για την επισκευή των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης.



Ζαγορά Πήλιο